Dagthema donderdag!

Donderdag. Kruikje

Lukas 7:36-50

Als je een schat hebt, wil je het soms liever voor jezelf houden. De vrouw in het verhaal denkt daar anders over. Zij geeft haar schat aan Jezus. Een kruikje met kostbare zalf als teken dat ze heel veel van Jezus houdt.

De vrouw zoekt Jezus bewust op, ze wil Hem laten zien dat ze van Hem houdt en zich niet tegenhouden door wat anderen van haar denken of door de dingen die ze verkeerd heeft gedaan in haar leven. Ze weet dat ze niet zonder Jezus kan leven en dat ze Hem nodig heeft. Ze heeft een schat bij zich; een kruikje met dure zalf. Ze geeft de schat aan Jezus, niet alleen de schat in haar handen (het kruikje) maar ook haar hart geeft ze aan Hem. Jezus vergeeft de vrouw en dat maak het verschil! Jezus houdt van jou en wil niets liever dan dat jij je hart (en dus je schat) aan Hem geeft. Hij gaf zijn leven, de grootste schat die er is, voor ons aan het kruis.

Laat Jezus merken dat je van Hem houdt! Hij wil je vergeven zodat je bij Hem mag horen! Geef jouw schatten, je leven, je hart aan Hem!