Dagthema woensdag!

Woensdag. Muntje

Lukas 15:8-10

Bij het zoeken van een schat denken we al snel aan een grote schatkist vol met munten. In dit verhaal gaat het om een kleine schat, maar tien muntjes en dan raakt er ook nog een kwijt. Hoeveel moeite zou jij doen om het muntje te zoeken? Gaan we net zo lang zoeken als de vrouw in het verhaal? Zijn we net zo blij als we het vinden? Het kleine muntje, dat ben jij! God wil jou vinden! Hij blijft altijd naar je zoeken en is zo ontzettend blij als jij bij Hem komt!

Jezus vertelt dit verhaal om duidelijk te maken hoeveel God, Zijn Vader, van jou houdt. De vrouw in het verhaal doet er alles aan om het muntje te vinden, het is waardevol voor haar, kostbaar. Als ze de munt heeft gevonden gaat ze een groot feest vieren met al haar buren en ze vertelt hoe blij ze is dat ze het muntje weer heeft. Zo is het ook met God. Hij zoekt overal en doet er alles voor om jou te vinden. Hij vindt jou waardevol en kostbaar.

Zoals dat muntje niet gemist kan worden, zo kun jij ook niet gemist worden bij God. Je telt mee! Voor Hem ben jij een kostbare schat!